Reserveren Take away

Ons verhaal

© Fotografie: Nora Solisa

Filosofie van eigenaar Alex Verburg

"Ik ben al vanaf mijn 16e jaar kok. Ik ben opgeleid zoals elke leerlingkok. Elk jaar ervaring opdoen in een ander restaurant.

Toen ik 25 was kwam ik te werken in restaurant Vermeer waar de keuken van Gert-Jan Hageman (tegenwoordig eigenaar van “de Kas”) werd vertegenwoordigd door Ronald Kunis. Ik heb daar geleerd mediteraans te koken. Mijn passie voor deze keuken heb ik eigentijds vertaald in Oliva en Gusto.

Met Gusto wil ik goed en eerlijk eten voor iedereen toegankelijk maken. Want goed eten hoeft niet altijd duur te zijn.
In Oliva en Gusto maken we gebruik van leveranciers die het hart op de goede plek hebben zitten. Want ook zij geloven dat het anders kan in deze wereld.

We proberen zoveel mogelijk biologisch te werken. Daar lopen we niet mee te koop, het is onze overtuiging. Ik ben al helemaal blij als een gast tegen mij zegt dat ze geweldig hebben gegeten en dat de smaken zo mooi en puur zijn. Buiten dat kan ik eerlijk zeggen dat het helaas nog niet mogelijk is om alles biologisch in te kopen. Meestal komt dat door de prijsvoering die voortkomt uit de hype die er om Bio is ontstaan. Producenten plakken een sticker ergens op dat het biologisch is en maken het vervolgens twee keer zo duur. Daar doe ik niet aan mee.

In Gusto en Oliva hebben we niks te verbergen. We werken puur ambachtelijk en in het zicht van de gast. Bij dat stukje passie hoort natuurlijk dat je alles zelf wilt maken. Brood en taarten gaan in de ochtend de oven in, daarna wordt het ijs en de pasta gedraaid. Vervolgens komen de koks voor de lunch en het diner. Het zou veel makkelijker zijn om alles kant en klaar in te kopen, maar dat is nu juist waarin we ons willen onderscheiden.

Gusto is Gusto, en ik zou het nooit kunnen doen zonder het team wat we hebben staan. Keuken en bediening werken stuk voor stuk met maar één doel voor ogen en dat is jullie als gast tevreden de deur te zien uitgaan en natuurlijk te zien terugkomen. Zodat wij ons mooie vak kunnen blijven uitoefenen en mensen blij kunnen maken.

- Alex Verburg"