Filosofie van Alex Verburg

Ik ben al vanaf mijn 16e jaar kok. Ik ben opgeleid zoals elke leerlingkok. Elk jaar ervaring opdoen in een ander restaurant.

Toen ik 25 was kwam ik te werken in restaurant Vermeer waar de keuken van Gert-Jan Hageman (tegenwoordig eigenaar van “de Kas”) werd vertegenwoordigd door Ronald Kunis. Ik heb daar geleerd mediteraans te koken. Mijn passie voor deze keuken heb ik eigentijds vertaald in Oliva en Gusto.

Met Gusto wil ik goed en eerlijk eten voor iedereen toegankelijk maken. Want goed eten hoeft niet altijd duur te zijn.
In Oliva en Gusto maken we gebruik van leveranciers die het hart op de goede plek hebben zitten. Want ook zij geloven dat het anders kan in deze wereld.

We proberen zoveel mogelijk biologisch te werken. Daar lopen we niet mee te koop, het is onze overtuiging. Ik ben al helemaal blij als een gast tegen mij zegt dat ze geweldig hebben gegeten en dat de smaken zo mooi en puur zijn. Buiten dat kan ik eerlijk zeggen dat het helaas nog niet mogelijk is om alles biologisch in te kopen. Meestal komt dat door de prijsvoering die voortkomt uit de hype die er om Bio is ontstaan. Producenten plakken een sticker ergens op dat het biologisch is en maken het vervolgens twee keer zo duur. Daar doe ik niet aan mee.

In Gusto en Oliva hebben we niks te verbergen. We werken puur ambachtelijk en in het zicht van de gast. Bij dat stukje passie hoort natuurlijk dat je alles zelf wilt maken. Brood en taarten gaan in de ochten de oven in, daarna wordt het ijs en de pasta gedraaid. Vervolgens komen de koks voor de lunch en het diner. Het zou veel makkelijker zijn om alles kant en klaar in te kopen, maar dat is nu juist waarin we ons willen onderscheiden.

Gusto is Gusto, en ik zou het nooit kunnen doen zonder het team wat we hebben staan. Keuken en bediening werken stuk voor stuk met maar één doel voor ogen en dat is jullie als gast tevreden de deur te zien uitgaan en natuurlijk te zien terugkomen zodat wij ons mooie vak kunnen blijven uitoefenen en mensen blij kunnen maken.

Alex Verburg

____________________________

I started to become a cook at the age of 16. I trained like any apprentice and each year gaining experience in another restaurant.

When I was 25 I started to work in the kitchen of a restaurant where Vermeer-Gert Jan Hageman (now owner of “Kas”) was represented by Ronald Kunis. I learned how to cook the Mediterranean kitchen. I translated my passion for the Mediterranean kitchen into Oliva and Gusto.

With Gusto my goal is to serve good and honest food accessible to everyone. Because good food does not always has to be expensive

All our suppliers are selected carefully and all of them have a passion for good and honest food like we do.

We try to work as much organically as possible. This is what we belief in already for ages before it became a hype. I am over the moon when a guest tells me that they had a delicious dinner and the tastes were so full and pure. Unfortunately it is not yet possible to buy everything organic. Most of the time it’s because of the increased prices. Often Bio suppliers put a label on their products stating it’s ‘organic’ and make it twice as expensive. I don’t want to collaborate with these kind of suppliers.

In Gusto and Oliva we have nothing to hide. We work purely traditional and within sight of the guest. With this kind of passion comes the wish to make everything homemade. For example we make our own bread and cakes every morning just like our ice-cream and pasta. It would be much easier to get everything ready to buy, but that is exactly where we want to distinguish ourselves.

Gusto is Gusto, and I could not do it without my team of employees. We all work with the same goal ‘having satisfied and happy guests who will return to enjoy our food and service’ so we can continue to do what we love.

Alex Verburg

filosofie van Gusto